Május közepétől csökkennek a nemzetközi perc- és SMS-díjak az EU-ban

  Szerdától érvénybe lép a megállapodás, miszerint az Európai Unió tagállamai között indított hívások percenként legfeljebb körülbelül 62 forintba, az SMS-ek pedig maximum 19 forintba kerülhetnek – hívja fel a figyelmet az Index.

  Forrás: JESHOOTS-com / Pixabay

  Az új Eurobarometer-felmérés szerint az elmúlt hónapban az európaiak 42 százaléka lépett kapcsolatba valakivel egy másik uniós országban. Ennek ellenére a résztvevők 26 százaléka indított csak telefonhívást, vagy küldött SMS-t az Unión belül. A nemzetközi hívásokra vonatkozó új szabályok eltörlik a tagállamok között eddig fennálló nagy árkülönbségeket. A roaming díjak 2017-es eltörlése után, az EU ezzel próbálja támogatni a tagállamok közti kommunikáció gördülékenységét.

  Május 15-től a tagállamok közti telefonhívások percdíja legfeljebb 19 eurócent, az SMS-eké legfeljebb 6 eurócent lehet. A távközlési szolgáltatóknak az EU egész területén értesíteniük kell a fogyasztókat az új maximum díjakról. Az új díjszabási keretet szerdától mind a 28 tagállamban alkalmazni fogják, illetve hamarosan Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinben is. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!