Kiszabadult az Ugandában elrabolt turista

Veszélyes üzem Ugandában turistának lenni, ezt egy kaliforniai nő is megtapasztalhatta. Sofőrjével együtt fegyverrel rabolták el őket a múlt héten, és a Los Angeles Times híre szerint csak most sikerült kiszabadulniuk.

Az 56 éves plasztikai sebész, Kimberly Sue Endicottot és kongói sofőrjét, Jean-Paul Mirenge Remezót az ugandai biztonsági erők szabadították ki. A helyi rendőrség szerint jó egészségben és biztos kezekben vannak.

Az emberrablók amúgy félmillió dollárt követeltek a nő szabadon engedéséért, ezt Endicott mobilján keresztül közölték a külvilággal. Azt nem tudni, megkapták-e a pénzt végül, illetve letartóztatták-e őket.

Érdekesség, hogy a túszejtéskor Endicottékkal volt még egy idős pár is, de ők el tudtak inalni. Endicottnak amúgy régi vágya volt, hogy élőhelyükön szemlélhessen gorillákat. Mindenesetre a szabadulása akkora esemény volt, hogy személyesen az amerikai elnök, Donald Trump is örömét fejezte ki a Twitteren.

Képünk csak illusztráció.Forrás: Pixabay

Tavaly egyre több emberrablási esetet jelentettek Ugandában, amiből a helyieknek is elegük van és a biztonsági erőket kárhoztatják érte. Mindazonáltal turistákat ritkán rabolnak el, pedig az ország nemzeti parkjai és vadvilága sok utazót vonzanak.

Frank Tumwebaze ugandai információs miniszter most mindenkit nyugtatgat, hogy az országa "határtól határig" biztonságos, kiváltképp a nemzeti parkokban, ilyen elszigetelt bűnesetek pedig bárhol megeshetnek a világban. Az amerikai nagykövetség azért figyelmeztet minden amerikait, hogy legyen óvatos, ha a térségben jár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek