Három mítosz a repjegyfoglalás körül, amit ideje eloszlatni

Olyan tippek milliói árasztják el napról napra a netet, amik állítólag nagyon okosak és segítenek az utazási-foglalási költségeinket redukálni. Ilyen klasszikusok, hogy foglaljunk mindig keddi napra olcsó repjegyért, az egyirányú repjegyek mindig sokkal drágábbak, vagy épp olcsó jegyért indulás előtt 70 nappal ildomos foglalni.

És akkor jött a Forbes, és helyre tett minden mítoszt, három pontban. Pontosabban a Hopper nevű alkalmazás (nincs köze a zseniális festőhöz!), ami adatelemzéssel a legolcsóbb hotel- vagy repjegyfoglalási időszakokat mutatja meg, állapította meg a mítoszokat.

Képünk illusztráció.Forrás: Shutterstock/steph photographies

A legalapabb, ún. basic economy osztályon való utazás mindig olcsóbb, ez például mítosz szerintük. Mindössze 5 százalékkal jobb árakat kínál ez a mód a standard economynál, viszont a basicben nincs benne semmi, sem a feladott poggyász, sem a helyfoglalás. Szóval ha már egy bőröndöt magunkkal vinnénk az útra, érdemes a standardet választani.

Ennél is fontosabb mítosz, miszerint mihamarabb foglalunk repjegyet, annál olcsóbb lesz. Ez abszolút úti céltól függ: van, ahol a túl korai, van, ahol a túl kései foglalás eredményezhet magasabb árat. Alapvetésként azt írják, érdemes 3-4 hónappal az utazás előtt foglalni, illetve lesni az olyan oldalakat, mint az AirfareWatchdog, ami értesít, ha van elérhető repjegy az általunk megadott áron.

A harmadik, egyben utolsó említett legenda a megállás nélküli repülőjáratokról szól. Eszerint az útközben megálló járatok jegyárai 5 százalékkal olcsóbbak csupán. Ráadásul egyre több légitársaság indít leszállás nélkül az utat végigrepülő járatokat, így ezek árai is mennek lefelé. Ráadásul az ilyenekkel időt is spórolunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek