Jég cunami zúdult több amerikai kisvárosra, mutatjuk a képeket!

  Lehet, hogy közeledik a tavasz, de ebből az észak-amerikai Niagara folyó mellett, az Erie-tó közelében élők nem sokat vesznek észre. Főleg azok után, hogy egy nagyon ritka természeti jelenség, a jég cunami tanúi voltak a napokban.

  Forrás: Town of Hamburg Emergency Services/Facebook

  Vasárnapra és hétfőre erős szelet jósoltak a térségben, ami nemcsak a közlekedést zavarta meg, hanem egy hatalmas jégfalat is kipakolt a víz partjára, írja a Travel+Leisure.

  Az egész jelenség 15 perc alatt lejátszódott, ám még így is annyi volt a jég, hogy egyes utcákat le kellett zárni; a jég fákat és utcai lámpákat tolt arrébb.

  Forrás: Town of Hamburg Emergency Services/Facebook

  A különleges körülmények miatt egyes helyeken átmenetileg ki kellett költöztetni a lakosságot, többek között Hoover Beach-en is. A lakosok elmondása szerint ehhez hasonló dolgot még soha életükben nem tapasztaltak a környéken.

  Az erős szél tovább pusztított az Ontario-tó környékén is, ahol fákat csavart ki, tetőket sodort el, és megrongálta az elektromos vezetékeket. Az időjárás előrejelzések szerint kedden, azaz ma fog elállni a szél, ezek után tudnak a hatóságok nekilátni a károk helyreállításának.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!