Fullasztó a szmog Szabadkán, ne most tervezzen városnézést!

  Szerbia több városában is veszélyesen szennyezett a levegő, de a szecesszió városában, Szabadkán a legrosszabb a helyzet. Itt a levegőben szálló por koncentrációja már pár napja olyan magas, hogy a szakértők azt tanácsolják, minden szabadtéri aktivitást kerüljenek az arra járók. A szálló por magas koncentrációja főleg a csecsemőkre és az időskorúakra jelent komoly egészségügyi kockázatot.

  Jobb, ha nem most sétálja körbe Szabadka központjátForrás: Wikipédia / Készítette: Mister No

  A városban rengetegen közlekednek autóval, ennek köszönhetően nemcsak a dugók egyre nagyobbak, de a levegő szennyezettsége is. De persze, gondot jelent az is, hogy a lakosok gyakran műanyagot és egyéb szemetet is eltüzelnek a téli hónapokban. Szabadka környékén is nagy a szmog, Kelebián például a szerb-magyar határátkelőn várakozó kamionosok rontanak a helyzeten, akik órákon át kipufogógázzal mérgezik a települést – olvasható a Pannon RTV hírében.

  Szabadka és környéke mellett Pancsován, Smederevóban, Obrenovacon és Belgrádban mértek veszélyesen magas szálló por koncentrációt. Ebben az időszakban főleg a por és a mérgező anyagokat tartalmazó füst okozza a legnagyobb problémát. Az említett anyagok nemcsak a tüdőben okozhatnak károsodást, de a bőrünk is igen érzékeny a légszennyezésre.

  Nemrég Bangkokban is akkora volt a szmog, hogy bezárták az iskolákat, Szkopjéban pedig ingyenessé tették a tömegközlekedést, hogy kevesebben szennyezzék a levegőt autójukkal. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek