Íme a világ sebességhatárai, amiket kár túllépni

  Vezessenek nagyon óvatosan, mindig, minden körülmények között, ez alapvetés! De hogy az emberi ösztönöket megfogják, a világ körül mindenhol (kivéve ugye Németországot) húztak egy felső limitet, mennyire gyorsíthatjuk fel kocsinkat. Erről készített egy MapPorn nevű felhasználó pazar térképet a Redditen, ami akár utazás, autóbérlés előtt is hasznos lehet.

  Jól látható, hogy azokban az államokban alacsonabb a sebességhatár, ahol vagy szegénység van, ezért rosszabb minőségűek (pl. Haiti) vagy mert annyira zordak a körülmények (Kanada Nunavut tartománya északon). Ennek megfelelően a tehetősebb államokban lehet gyorsabban repeszteni.

  Sebességhatárok a világ körül.Forrás: Reddit/MapPorn

  Mint minden térképet – sőt minden információt és hírt – ezt is illik kritikával kezelni. Egy kommentelő pl. megjegyezte, hogy az amerikai Michigan államban más a sebességhatár, mint ami a térképen szerepel. Fontos adalék, hogy az adott ország leggyorsabb útjaihoz igazított számok ezek, tehát ahol nincs 100 km/óra feletti sebesség megadva, ott valószínűleg nincs is gyorsforgalmi út.

  (via Facebook/I Fucking Love Maps)

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!