Új elektronikus fizetőkapukat nyitnak a macedón autópályákon

Jó hírünk van azok számára, akik idén Görögországba tervezik a nyaralást: Macedóniában készülnek az új, elektronikus rendszerű fizetőkapuk, ami azt jelenti, hogy hamarosan az eddiginél gyorsabban lehet keresztülhaladni az országon. A 10-es korridor kapui már működnek. Hamarosan a macedón autópályára érvényes e-kártyákat is meglehet vásárolni.

Szkopje, autópályaForrás: Shutterstock / Készítette: atdr

Az elektronikus fizetőkapuk Tabanovac és Bogorodice között a befejezési fázisban vannak, és májustól már üzemelni fognak. Nemsokára Szkopje és Gostivara között is működésbe helyezik az új fizetőkapukat, de itt még javában tart az építkezés, most érkeznek a munkafolyamat második fázisához.

A macedón fizetőkapukat a jövőben egy központi rendszer segítségével ellenőrzik. Kamerákat helyeznek ki a megállókhoz, amelyek segítségével az ország összes fizetőállomására rálátnak. Probléma esetén az utasoknak is lehetőségük lesz kapcsolatba lépni a központtal, tehát azonnal jelenthetik az esetleges meghibásodást, de akár fizetéssel kapcsolatos segítséget is kérhetnek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek