Mostantól éjszakai polgármester is lesz Prágában

  A cseh főváros önkormányzata hétfőn Jan Sternet nevezte ki éjszakai polgármesternek, aki munkatársaival elsősorban a belváros és a városi rendőrség képviselőivel együtt a cseh főváros éjszakai életének a problémáival fog foglalkozni – írja az MTI.

  Az éjszakai polgármester senki szórakozását nem fogja megzavarni, a cél nem az éjszakai élet visszaszorítása lesz, hanem a kulturált belvárosi szórakozás szabályainak a kialakítása. Az éjszakai polgármester tisztségét többek között azért is találta ki a városvezetés, hogy módosítsák a Prágáról, mint olcsó szórakozási helyről kialakult képet.

  Prága éjszaka is csodálatos - és időnként nagyon is zajosForrás: Lubos Houska/Pixabay

  A sajtó szerint a lakosságot leginkább a rendkívül zajos éjszakai élet, a bárok és a vendéglők körüli szakadatlan mozgás zavarja. Prágát az utóbbi időben évente mintegy hétmillió turista kereste fel, akik egy része elsősorban a belvárosi szórakozóhelyeken tölti éjszakája egy részét. A helyi lakosok szerint túl zajosan, és a rendbontások sem ritkák.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!