Kínában megtetszett a Szabadság híd, szépen le is másolták

  Kína Tongkuan városában egy nagyon is ismerős hidat építettek fel nemrégiben, egész pontosan a budapesti Szabadság híd másolatát, írja Facebook oldalán a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület).

  Ez a sziluett bizony nagyon ismerősForrás: VEKE/Facebook

  A Huawei a hunyó, ők azok, akik új központot építenek a városban, ahol a 9 km²-es területen 25 ezer ember fog dolgozni. Nem sima ipari park lesz, hanem azt találták ki, hogy a 12 tervezett városrész mindegyike valamelyik régi európai egyetemi város jellegét veszi fel. Így került be Oxford, Bologna és Heidelberg mellé a sorba többek között Budapest is, ahonnan a Szabadság hidat vették át. Mivel pedig a dolgozókat szállítani is kell, gyorsan oda is pattintották a hídra a villamos vonalat – ezzel így tökéletes is lett a másolat.

  A villamos körbe jár a különböző városrészek között, egy kört 22 perc alatt tesz meg. Mindeközben bejárja Londont, Granadát és Prágát is, vagyis azt, amit a kínaiak átvettek a híres városokból.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!