Zárt ajtók fogadják a turistákat a szerb síközpontok vendéglátóhelyein

Nemrég nyitottak sípályára néző medencés luxushotelt a szerbiai Kopaonikon, és már a kalandos éjszakai síelés is odavonzza a turistákat, akik azonban mégsem tudnak beülni számos vendéglőbe, mivel azok épp kényszerszüneten vannak. A napokban ugyanis mintegy nyolc vendéglátóipari egységet zártak be a Kopaonikon és Zlatiboron is. Ennek oka, hogy egyes szállodákban, kávézókban és éttermekben nem adtak számlát a vendégeknek, és az ott dolgozókat nem jelentették be hivatalosan – írja a szerb 021 hírportál.

Zárt ajtók a vendéglőkbenForrás: Shuttertsock / Készítette: Who is Danny

Szerbiában fokozottan ellenőrzik a vendéglátóhelyeket, és sorra be is záratják azokat meghatározott időre, amennyiben feketén dolgoztatják az alkalmazottaikat, nem tartják be a higiéniai feltételeket, vagy ha elfelejtenek számlát adni. Emiatt jelenleg több mint 1500 hely tart zárva az országban, és a további ellenőrzések várhatóan még több kényszerszünethez vezetnek.

Jobb, ha készülnek B-tervvel is a turisták!Forrás: Shutterstock / Készítette: Max Lindenthaler

Ezért a szálláshelyet vagy éttermet kereső turistáknak érdemes B és C-tervvel is készülniük, ugyanis könnyen megeshet, hogy az elsőre kiszemelt helyet szabálysértés miatt zárva találják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek