Szeretne kém lenni egy napra? Itt megtudhatja, hogy mire lenne képes!

  A James Bond filmeknek köszönhetően meglehetősen kalandos kép él a képzeletünkben a kémek világáról, de vajon mi a valóság? A New York-i Spyscape félig egy félig múzeum, félig interaktív tér kombinációja, ahol mindenki kipróbálhatja, hogy állna helyt, ha ő lenne a következő 007-es.

  Az Independent munkatársai a helyszínen tesztelték az ultramodern kütyüket, de előtte még őket tesztelte le a rendszer. A túra ugyanis egy összetett vizsgálattal indul, amely többek között személyiség vizsgálatból is áll, majd ezeket kiértékelik, hogy a program végére mindenki tisztába kerüljön a saját képességeivel.

  Maga a múzem egy drámaian megvilágított üveg-fém épületben kapott helyet, a sötét helyiségek pedig még rá is erősítenek a titokzatosságra. Minden látogató karkötőt kap a bejáratnál, ezen keresztül folyamatosan figyelik a mozgását az épületen belül.

  Milyen gyorsan tudna átjutni egy lézersugarakkal teli szobán?Forrás: www.spyscape.com

  A létesítmény hat részre tagolódik, mindegyikben egy teszt vagy egy játék vár megoldásra, hogy kiderüljön, hogy a jelölt, pontosabban látogató mennyire kódolásban, megtévesztésben, vagy akár megfigyelésben. Ez utóbbi például úgy zajlik, hogy számtalan monitort egyszerre követve kell gyorsan megoldani feladatokat, például megtalálni egy nőt egy bevásárlótáskával – mindezt pillanatok alatt.

  Csak paranoia, vagy tényleg mindig, mindenkit megfigyelnek?Forrás: www.spyscape.com

  Amikor a látogató minden szobán végighalad, az összes feladatot megoldotta és az intelligencia méréstől, az érzelmi beállítottságáig mindent felmértek és leteszteltek rajta, kap egy kiértékelést, amely alapján kiderül, hogy a szakma mely része feküdne neki a legjobban, azaz hekkernek lenne-e jobb, elemzőnek, vagy épp ügynöknek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!