A trópusi botanikus kert, ami varázserdővé változott

Nem csak az európai városok öltöznek fénybe karácsonykor és az ünnepvárás idején. Az Egyesült Államokban is tudják, hogyan kell feldíszíteni és ünnepi hangulatba hozni a parkokat, kerteket, házakat. Gondoljanak csak a sok filmre és videóra, ahol egymás karácsonyi dekorációit próbálják űberelni a szomszádok.

Forrás: NightGarden Experience / facebook.com

Most azonban egy egészen más terület öltözött fényekbe és nem is csak karácsonyiakba. A növény és természetszerető emberek előtt nem ismeretlen a Miami-ban található Fairchild Botanikus Kert neve, mivel ez a világ egyik legnagyobb trópusi növényeket nevelő, kutató és bemutató parkja. Ez a buja zöld természeti terület idén extravagáns ünnepi fényekbe öltözött. Az első fények 2018. november 23-án kapcsolódtak fel és 2019. január 6-ig megtekinthetőek - olvasható a botanikus kert oldalán.

Nem kicsit hívogató bejáratForrás: NightGarden Experience / facebook.com

A képek magukért beszélnek; itt nem láthatnak világító hóembereket, villogó égősorokat és giccses szánhúzó rénszarvasokat. A fejek felett viszont ott libegnek a hatalmas pitypangok és a csilligó tűndérkék, a bokrok közül pedig óriás mosómedvék és madarak kukucskálnak, míg a Bölcs Öreg Fa meséket mond az arra haladóknak. 

Mintha élne...Forrás: NightGarden Experience / facebook.com
Pitypangok és tündérekForrás: NightGarden Experience

A NightGarden névre hallgató elvarázsolt fantáziavilgában bármi megtörténhet. Életre kel a Föld és kicsit burkoltan, de az Avatar című film világa is megjelenik egy-egy látványelemben, mint ahogy azt az alábbi kép is mutatja.

Amikor életre kel a Föld; Mátrix vagy Avatar?Forrás: NightGarden Experience / facebook.com

A NightGarden december 24-én, 27-én, 29-én, és 31-én zárva tart. Online vásárolt jegyek esetében egy felnőtt jegy ára 28 dollár (7 900 forint), a gyermekjegy (10 éves és alatta) pedig 20 dollár.


Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek