Ezek a majmok ravaszabbak, mint bármely politikai rivális

A rhesusmajmok csoportjai komoly fenyegetéssé váltak az elmúlt években Újdelhiben, ugyanis szívesen tengetik mindennapjaikat a város hivataljaiban. A majmok nagy felfordulást okoznak azzal, hogy ételt és mobiltelefonokat is kikapnak az ember kezéből, de bundás betörőként is terrorizálják az indiai főváros és térségének lakóit - írta az MTI.

Jó helyünk van nekünk itt!Forrás: AFP/Prakash Singh

A majmok gyakorlatilag megszállták az újdelhi parlament és a kulcsfontosságú minisztériumok térségét, kezdve a kormányfő hivatalától a pénzügyi és a védelmi tárca épületéig. Az indiai képviselőknek  körlevélben még tippeket is adtak, hogyan kerüljék el a támadásokat.

Azonban a kialakult helyzetről elsősorban nem a majmok tehetnek, hiszen az indiai városok robbanásszerű növekedése miatt kiszorultak természetes élőhelyükről, és így városi környezetben kell ennivaló után kutatniuk. A hindu többségű Indiában sokan tisztelik és etetik az állatokat, sőt egyesek házikedvencként is tartják őket, ami szintén hozzájárul a makákók eldurvult, félelem nélküli viselkedési szokásaihoz.

Elsősorban nem ők a hibásak a kialakult helyzetértForrás: AFP/Raveendran

Mivel védettséget élveznek, a majmok rendkívüli mértékben elszaporodtak Újdelhiben és a környező indiai államokban, populációjukra vonatkozóan azonban nem állnak rendelkezésre hivatalos becslések.
India számos stratégiához folyamodott már a majomfenyegetés elhárítására. Több éve a nagyobb testű fekete langurokat vetették be, hogy elriasszák a makákókat. Ez a gyakorlat azonban abbamaradt, amint betiltották a langurok fogságban tartását. Most langurnak öltözött férfiak kergetik el nap mint nap a majmokat, de azok egy kis ijedezés után, azonnal visszatérnek kedvenc helyeikre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek