Gyilkosság csaphatja arcon Costa Rica turizmusát

Costa Rica évek óta a közép-amerikai turizmus egyik fellegvára. Azon kevés térségbeli országok egyike, amit nem fertőzött meg totálisan a kábítószer-kereskedelem miatti erőszak és bandaháború. Az ország kormányzata is stabil, tájai csodaszépek, a turisták tehát joggal imádták. (Sőt, még a filmbéli Jurassic Park is Costa Rica-i szigeteken volt a történet szerint!)

Azonban egy 36 éves floridai nő meggyilkolásával minden megváltozhat a CNN cikke szerint.  

A főváros, San José környéki apartmanjából novemberben eltűnt Carla Stefaniak holttestét a napokban találták meg. Le is tartóztatták a 32 éves, nicaraguai Bismarck Espinoza Martinezt, aki biztonsági őrként dolgozott abban az Airbnb-lakásban, ahol Stefaniak megszállt. A nő egyébként a 36. szülinapját ünnepelte, a támadója a boncolás szerint megkéselhette.

.Forrás: AFP/David Gannon

Az erőszak mértéke egyébként fokozódik az országban, bár még messze elmarad például a salvadori vagy mexikói vérontástól. Az amerikai nagykövetség mindenesetre már figyelmezteti polgárait, hogy könnyen áldozattá válhatnak. Augusztusban egy Costa Rica-i strandon egy mexikói és egy spanyol turistát öltek meg. 2017-ben pedig rekord dőlt: 603 ember esett emberölés áldozatául.

Ezen esetek zöme egyébként a drog(kereskedelem)hez kötődik. Az amerikai külügy is azt javasolja, a rizikósabb városrészeket kerüljük el, és akkor nem lesz baj.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek