Hatalmas vihar csapott le Tenerifére

  Több tucat embert kellett kimenekíteni Teneriféről, a Kanári-szigeteken tomboló hatalmas vihar miatt - olvasható a TheSun oldalán. A legnagyobb szigetnek számító Tenerife északi részét érintette a legbrutálisabban a viher. A felvételek szerint a több emelet magas hullámok erkélyeket szakítottak le a parthoz közel felépített szálloda oldaláról.

  Hullámok ostromolják Tenerife partjaitForrás: AFP/ImageForum/Desiree Martin

  A tegnap délutáni, utolsó hírek szerint összesen 39 embert kellett kimenekíteni az otthonából, de nem sérült meg senki. A Twitterre feltöltött rövidke videón látni, ahogy a nagy hullám elnyeli a hotel oldalát.

  De a vihar a sziget déli részében is károkat okozott, egy étteremnek olyan hirtelenséggel törte be az ablakait, hogy a bent ebédelő embereknek reagálni sem volt idejük. Azonban leginkább a sziget Garichico nevű régióját súlytotta a természet; itt a hullámok áttörtek a várost körülvevő sziklafalon és teljesen elárasztották az utcákat. A lakosok futva menekültek a víztömegek elől.

  Spanyolországban a Costa Blanca és Valencia vidékére a mai napra vörös jelzést adtak ki, mivel a hétvégi tenerifei viharok után, ezeken a területeken is erős esőzésekre számítanak. Így most kicsit várjanak egy betervezett spanyol úttal.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!