Varázslatos kiállítás nyílt egy londoni design stúdióban

Milyen lehet egy art nouveau stílusú galéria az 1920-as évek Párizsában? Egy olyan, ami varázsigés festmények és műalkotások, valamint varázskönyvek és trükkök bemutatásával foglalkozik? A díjnyertes MinaLima design stúdió, a Legendás állatok - Grindelwald bűntettei című film mögött álló cég megálmodta a rajongók számára; a saját műhelyében, Londonban.

 A MinaLima egy designer duó, Miraphora Mina és Eduardo Lima közös cége. Ők és csapatuk áll a Legendás állatok - Grindelwald bűntettei című film minden egyes kelléke mögött, a legnagyobbtól a legapróbbig. A kiállítás, melyet a film tiszteletére raktak össze a saját stúdiójukban, London Soho negyedében található és ingyenesen látogatható. Az egész gyűjtemény és persze a helyszín kialakítása arra törekszik, hogy a betérőket visszarepítse az 1920-as évekbe, amikor az art nouveau szelleme járta be Párizst. Ez persze nem véletlen, hiszen a film is ebben a korban játszódik. A falakon és polcokon több mint 50 új és eredeti nyomat és rajz látható a varázslatos film világából - írták  a lonelyplanet.com oldalon.

Akár az Abszol úton is állhatna ez a házacskaForrás: facebook.com / MinaLima

Ha belépünk a MinaLima stúdióba, az egész légkör olyan, mintha az 1920-as párizsi stílus összekeveredett volna egy bizarr varázslócirkusz elemeivel, és a sarkokban ott lapulna a történet főgonoszának, Grindelwaldnak minden rémtette. A négyemeletes öreg lakóház falait színes zászlók, falra festett csillagok és lángok, arany keretes újságkivágások és láthatalan varászlatok borítják.

Forrás: facebook.com / MinaLima

A nem mindennapi kiállításon két új könyvet is bemutatnak, melyeket a MinaLima szerkesztett és adott ki; az egyik a film werkkönyve. A könyv és a gyűjtemény nyomatai is megvásárolhatók a helyszínen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek