Háromezer éves emberi és teveszerű csontvázakra bukkantak Peruban

  Háromezer éves temetkezési helyre bukkantak régészek a dél-perui Cuscóban - közölte csütörtökön Luz Monrroy archeológus az Andina helyi hírügynökséggel. A sírban talált két csontváz olyan fiataloké, akik az inka civilizációt megelőző, úgynevezett marcavalle-i kultúrához tartoztak.

  A halottak egyike valószínűleg befolyásos személyiség lehetett életében, legalábbis erre enged következtetni az elhunyt koponyája, amelyet aranyból és ezüstből készült fejdísz ékesített.
  A sírok mellett egy teveszerű áldozati állat csontvázát is megtalálták. A leletek közelében pedig kőműves műhelyre utaló maradványokra és kerámia cserepekre bukkantak a kutatók.

  Ugyanezen a 28 ezer négyzetméteres ásatási területen 2013-ban öt csontvázat rejtő sírt találtak a régészek. A marcavalle-i kultúra az időszámítás előtti első évezredben virágzott a Cusco-völgyben, az inkák a térséget csak kétezer évvel később hódították meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek