Még mindig lángol az erdő Toszkánában, Pisa környékén

Az olaszországi Pisa térségében hétfő este óta tombol az erdőtűz, és az egyre erősödő szél miatt még mindig nem sikerült teljesen megfékezni. A lángok a Monte Serra nevű magaslati erdőben pusztítanak, mely a kicsi város, Calci fölött emelkedik, pár kilométerre Pisa városától. Bár az érintett Calci polgármestere, Massimiliano Ghimenti a pusztító lángok miatt arra kérte az embereket, hogy meg se közelítsék házaikat, a médiában megjelenő fotókon jól látható, hogy néhányan önállóan próbálják eloltani a tüzet a házaik környékén.

Forrás: AFP/Federico Scoppa

 A tűzoltók és katasztrófavédők több mint 180 ponton igyekeznek megfékezni a lángokat. A munkát óránkénti 30-40 kilométeres sebességű szél nehezíti - olvasható az MTI oldalán.

Forrás: NurPhoto/Enrico Mattia Del Punta/NurPhoto/Enrico Mattia Del Punta

Eddig még nem érkeztek hírek halálos áldozatokról, de az oltást vezető tűzoltók szerint nem kizárt hogy a tűz a sűrűbben lakott területekre is eljuthat. Eddig nagyjából 500 embernek kellett elhagynia az otthonát, őket 50 önkéntes segíti. Az olyan kis hegyi falvakból, mint Montemagno, Fontana Diana, San Lorenzo, Nicosia és Crespignana, szintén el kellett jönniük a lakosoknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek