Bezáratta a rendőrség a hírhedt drogbáró életéről szóló múzeumot

   

   

  A kolumbiai rendőrség bezáratta a Medellínben működő, Pablo Escobar drogbáró életét bemutató múzeumot, amelyet eddig Escobar 71 éves testvére üzemeltetett – írja a BBC. A turisták által a városi narkótúrák egyik helyszíneként látogatott medellíni múzeumban múlt hét szerdán tartottak razziát a rendőrök, majd miután kiderült, hogy nincs idegenforgalmi engedélye Escobar bátyjának a hely működtetésére, azonnal bezárták a múzeumot.

  Forrás: AFP/Ho

  Pablo Escobar és kartellje pályafutása alatt az Egyesült Államokba csempészett kokain-szállítmány 80 százalékáért volt felelős. 1993-ban a rendőrök lőtték le menekülés közben Medellín városában. Az életének különböző eseményeire épülő drogtúrák állomásai között a múzeum mellett Escobar sírhelye, luxus otthona és a saját magának építtetett, szintén fényűző börtön is szerepelt.

  A város polgármestere már régóta rossz szemmel nézte, hogy településén legendaként kezelik a kábítószer-kereskedőket, és azok életét emlékhelyeken mutatják be. Ezért is jelentette be korábban, hogy lebontják az egykor Escobar tulajdonában álló, ma már üres, hatemeletes Monaco-épületet is, a helyén pedig egy parkot alakítanak ki a kolumbiai drogkartellek áldozatainak emlékére.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!