Átfogó Monet-kiállítás nyílik a bécsi Albertina galériában

  Claude Monet (1840-1926) francia impresszionista festő 100 alkotását bemutató kiállítás nyílik pénteken a bécsi Albertina múzeumban. A tárlaton megismerhetjük Monet életét és művészetének fejlődését. A kiállítás legrégebbi képét az 1860-as évek elején, a legkésőbbit az első világháború után festette a művész - írja az MTI.

  Monet festménye New York-ban, a Christie's aukciósház falánForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Johannes Schmitt-Tegge

  A nagyon részletgazdag képek mellett kronológiai sorrendben láthatóak lesznek Monet különböző lakóhelyeinek ábrázolásai is. Ezek a képek megmutatják, hogyan fejlesztette ki világhírűvé vált stílusát az impresszionista alkotó.

  Pipacsok (1873) Louvre, PárizsForrás: AFP/Aglileo Collection / Aurimages

  A Heinz Widau kurátor által összeállított kiállítás csúcspontja az 1891-es Kazlak-sorozat egyik darabja, melyet a Kunsthaus Zürich bocsátott rendelkezésre, illetve az 1887-es Fiatal lányok a csónakban című kép, amely a tokiói National Museum of Western Art tulajdona. A kiállítást már reggel 9 órától lehet látogatni, az Albertina oldalán pedig online jegyvásárlásra is van lehetőség.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!