Decemberben új múzeumot kap a római Colosseum

Új múzeumot kap a római Colosseum az év végére. "A múzeum az építmény történetét hivatott közelebb hozni a látogatókhoz" - jelentette ki Alfonsina Russo, a Colosseum régészeti parkjának igazgatója szerdán Rómában.

Forrás: Diliff / Wikipedia

Az új múzeum azon a területen kap helyet, ahol jelenleg az ideiglenes kiállítások láthatóak. Az igazgató elmondása szerint a múzeumban a legelső ásatásokból származó kiállítási tárgyakat mutatnak be új technológiák segítségével. A Colosseum és látogatóinak biztonságába hétmillió eurót (2,2 milliárd forintot) invesztálnak. Többek között újgenerációs kamerás megfigyelőrendszereket üzemelnek be és javítják a Colosseum körüli világítást is.

"A biztonság egy fontos tényező nemcsak műemlékvédelmi szempontból, hanem a látogatók védelme szempontjából is" - mondta Russo. A Colosseumot évente hétmillió turista látogatja. Az épületet időszámításunk szerint 70 és 80 között emelték, az ókori rómaiak a nyilvános kivégzésekre és gladiátorharcokra használták. A következő évben a Forum Romanum is új múzeumot kap Russo közlése szerint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek