Hiába a nyár vége, új strandot avattak a Tiberis partján

Tízezer szépen gondozott négyzetmétert adtak át a köz javára Rómában.

A nyüzsgő történelmi városközponttól délre, a San Paolo és Marconi negyedek között terül el az a füves terület, mely a helyiek és a turisták új játszótere lehet a Tiberis partján – írja a Lonely Planet. 

Csendélet a megnyitó napján, 2018. augusztus 17-énForrás: NurPhoto/Silvia Lore/NurPhoto/Silvia Lore

A párizsi, Szajna-parti plázsok által ihletett strandot már 2017-ben elkezdték kiépíteni, de csak 2018 augusztusának második felében lett kész. A polgármester indoklása szerint a cél újra élhetővé, élvezhetővé tenni a perifériára szorult folyópartot.

A strandon napágyak, étel- és italautomaták, öltözők és napernyők kaptak helyet, és még egy strandröplabda-pálya is van. Fürödni viszont tilos, viszont legalább a strandnak köszönhetően nem szemét borítja a Tiberis partját. Évente megrendezésre kerül a parton a Lungo il Tevere (Nyár a Tiberisen) nyári fesztivál, mely pop-up éttermeket, üzleteket, kulturális eseményeket és koncerteket vonultat fel.

Kulturált környezetben pihenhetnek meg a nyüzsgő városból menekülőkForrás: NurPhoto/Silvia Lore/NurPhoto/Silvia Lore

A Tiberis névre keresztelt strand már a második az Örök Városban: az első kezdeményezés, a Castel Sant'Angelo alatti Tevere Beach Village osztatlan sikert aratott a helyiek és a turisták körében is, 2005-ben.

A Tiberis strandra egész szeptemberben reggel 8 és délután 2 között fekhetnek ki a strandolók, őszre és télre bezár. A belépés díjtalan.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek