Nemsokára vonattal is végiglátogathatja a Yucatán maja romvárosait

  Mexikó hatalmas ország, sok látnivalóval, melyek közül számtalan található elszórva a Yucatán-félszigeten.

  Mexikó új miniszterelnöke ambíciózus új tervvel állt elő a Yucatán-félsziget turizmusának fejlesztésére: ez egy hosszú vasútvonal – írja a Skift.com. 

  Tulumot nem kell senkinek bemutatni, akit kicsit is érdekel a maja kultúraForrás: Pixabay

  A tervezet szerint a nagysebességű vonat a félsziget csücskében található turistaparadicsomot, Cancúnt kötné össze Tulumon keresztül Palenque-ével, mely 830 kilométerre délnyugatra található. A jelenlegi felállás szerint a vasút már most több mint kétszer annyiba fog kerülni, mint amennyivel az ötletgazdák eredetileg számoltak: a végösszeg valahol 6 és 8 milliárd dollár körül lesz, ugyanis a tervezett vonal is hosszabb lett közben: 900 kilométer helyett 1500 kilométer. 

  Sokak szerint csupán drága mulatságról van szó, mely nem fogja lenyűgözni a turistákat, ám aki utazott már Mexikóban öt-hat, de nem ritkán 12-13 órás távolsági buszokon, hogy az egyes romokat végiglátogassa, valószínűleg nem így gondolja majd. Ráadásul a vonat érint majd olyan kevésbé látogatott, ám attól még különleges és gyönyörű helyeket, mint Calakmul romvárosa, illetve a Sian Ka'an bioszféra rezervátum Tulumtól délre. 

  A vasút Cancúnból azonban nem csak délre halad majd, hanem nyugatnak, a szép Mérida város felé, érintve Chichén Itzát is.

  A tervek szerint a vasút építése 2019 tavaszán kezdődik. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!