Mostantól ön is "alámerülhet" a Nagy-korallzátony legendás vizébe

  Hobbitudósok részvételével készítették el a Nagy-korallzátony virtuális térképét ausztrál tengerkutatók és informatikus szakértők. Ez azt jelenti, hogy mostantól a karosszékünkből is "alámerülhetünk" a legendás víz alatti világ virtuális valóságába, számítógép, tablet vagy okostelefon segítségével.

  A Korallzátony lenyűgöző élővilágaForrás: Wikipédia / Készítette: Toby Hudson

  A virtuális kalandra a Virtual Reef Diver-ral lesz lehetősége - ez egy különleges program, amely felhívja a figyelmet Ausztrália, és a világ egyik legsürgetőbb feladatára, a Nagy-korallzátony védelmére.

  Mintegy 170 ezer felvételt használtak a virtuális világ megalkotására, az amatőr résztvevők pedig azonosították a korallokat és algákat. Az így elkészített modell segít megérteni többek között a korallzátony körüli változásokat is, amiket többek között a víz hőmérsékletének emelkedése és a gyors korallfehéredés okoznak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!