Nem örülnek a horvátok a parkokban éjszakázó turistáknak

Minek kifizetni a drága tengerparti szálláshelyeket, ha egy parkban is lehet sátorozni teljesen ingyen? –a horvát Slobodna Dalmacija lap szerint egyre több turista gondolkodik így, amely miatt rohamosan szaporodnak az illegálisan felállított sátrak Gradac parkjaiban. 

Egyre több az ingyen éjszakázó turista Gradac parkjaibanForrás: wikipédia / Készítette: OnkelJohn

Azt nem tudni, hogy a jelenségnek mennyire van köze ahhoz, hogy az elmúlt napokban néhány népszerűbb horvát strandon annyian vannak, hogy akár a megtelt táblát is kitehetnék. Ráadásul az elmúlt hetekben a kempingek vendégeinek száma is jelentősen megnőtt. Mindenesetre egyre több nyaraló dönt úgy, hogy nem fizet a kempinghelyért, inkább megvárja, hogy a kommunális rendőrök elaludjanak, miközben ő sátrat ver a tilosban.

Az így spóroló turisták kedvenc helye Gradac lett, amely a Makarskai riviéra déli részén, Split és Dubrovnik között fekszik félúton. A vadkempingezők ingyenes szálláshelyeiről helyi lakosok készítettek fotókat, melyeket a horvát lap szerkesztőségébe küldtek be. A város parkjában készült felvételeket itt nézhetik meg. A képeken jól látszik az is, hogy néhányan nem bonyolították túl a fekvőhely kialakítását: egyszerűen csak hálózsákba bújva tértek nyugovóra a szabad ég alatt.

Hogy milyen büntetések várnak a törvényszegő vendégekre, arról nem ír a lap, a cikk alján megjelent kommentekből viszont egyértelműen kiderül, hogy a horvátok nagyon nem örülnek az illegális sátorozóknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek