Az orosz kultúra kirakatának szánják Szevasztopolt

  Nagyszabású kulturális presztízsberuházást terveznek a Krím félszigeten fekvő Szevasztopolban, az orosz művészet remekeinek egy részét hoznák ide a vezető oroszországi múzeumokból.

  A tervezett kulturális központ fő eleme egy opera- és balettszínház lenne, de helyet kapna a komplexumban egy 250 fős bentlakásos tánciskola is, múzeum, mozi, hangversenyterem, továbbá lakópark a komplexumban dolgozók számára. 

  Szevasztopol látképe a vidámparkbólForrás: Pixabay

  A miniszterelnök-helyettes szerint az új művészeti-kulturális központot az Ermitázzsal, az Orosz Múzeummal és a Tretyakov Képtárral együttműködésben valósítják meg, a tervek alapján a központi épület egyben egy kiállítási tér is lenne, ahol állandó jelleggel mutatnának be hat kiemelkedő alkotást az említett múzeumok gyűjteményéből.

  Az indoklás szerint a Krím, benne Szevasztopol különleges helyet foglal el az orosz kultúrában, hiszen számos híres alkotó élt és dolgozott itt. A cél újra kulturális fővárossá változtatni Szevasztopolt. Ez azért is indokolt, mert növekszik a térség turizmusa, a félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő híd májusi átadása óta 1,5 millió turista érkezett a Krímbe.

  A rakpart egy 13 kilométeres szakasza újul meg az új projekt keretében. Orosz hírügynökségek szerint Putyin elnök kérte, hogy késlekedés nélkül valósítsák meg a tervet, és lehetséges, hogy már 2019 elején sikerül elkezdeni az építkezést.

  A politikailag vitatott félszigetet 2014-ben csatolta el Oroszország Ukrajnától.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!