Manipulálta a Tripadvisor-értékeléseit egy ausztrál hotel: milliókat fizet

  Ausztrália egyik legnagyobb szállodalánca trükkökkel igyekezett megakadályozni, hogy negatív értékelések kerüljenek ki róla a Tripadvisor portálon.

  A Meriton nevű szállodalánc azzal a trükkel élt, hogy megakadályozta, hogy a szállodáiban problémás ügyfelek értékelésre buzdító meghívót kapjanak a Tripadvisor-tól – írja a CNN.

  A Meriton egyik új-dél-walesi szállodájának lakosztályaForrás: Facebook

  A Tripadvisor ugyanis úgy szerzi be a vendégek email címeit, hogy a szálloda továbbítja azokat a foglalások alapján. A tartózkodást követően a Tripadvisor emailt küld nekik, melyben javasolja, hogy írják meg élményeiket.

  A hatóságok először 2015-ben kezdtek gyanakodni arra, hogy a szállodalánc manipulálja a róla írt értékeléseket. A nyomozás során bebizonyosodott, hogy 2014 novembere és 2015 októbere között a szálloda fiktív email címeket adott át a Tripadvisor olyan vendégek esetén, akik ott helyben panaszkodtak a szálloda szolgáltatásaira, sőt, a legbalhésabb vendégek esetén azok létezését is letagadta, hogy a Tripadvisor utólag ne tudja megkeresni őket.

  A nyomozást egyébként maga a Tripadvisor kezdeményezte. A portál számára továbbra is fontos, hogy hiteles értékelések jelenjenek meg rajta, melyeket valós vendégek írnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!