Ez a svájci város mobilcsörgésre cseréli a harangzúgást

  Az indok egyszerű: a templomot renoválják.

  Luzern városában az Egyetem Alkalmazott Tudományok szakának hallgatói segédkeznek a Szt. Péter kápolna felújításában. Talán ehhez lehet némi köze annak, hogy a renoválás idejére a harangzúgás helyét egy olyan dallam vette át, melyet az iPhone-ok tulajdonosai nagyon is jól ismernek – írja a Travel and Leisure. 

  Luzernben szerencsére akadnak más templomok isForrás: Pixabay

  Első körben viccként merült fel a javaslat a cseréről, aztán valahogy megragadt az ötletelők fejében. Az egyik diák így magyarázta: "Mindenben a mobiltelefonunkra támaszkodunk. Amikor egyedül vagyunk, vele kommunikálunk, és ha tanácsra van szükségünk, tőle kérünk. A mobiltelefon tulajdonképpen az istenek szerepét váltotta fel a mai világban."

  Egy turista a hangot hallva így írta le a jelenséget: "Először azt hittük, csak csörög valahol a telefon. Aztán rájöttünk: Isten hívását halljuk."

  Aki hallani szeretné, siessen, mert augusztusban már újra a harang szól Luzernben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!