Tragédiával végződött a YouTube-felvétel, az életüket adták egy kattintásért

A kanadai British Columbia-ban található Shannon Falls vízesésénél, három fiatal vesztette az életét, mikor legújabb extrém sport videójuk filmezésén dolgoztak. A High On Life videó blogger közösség tagjait egy pillanat alatt magával ragadta a víztömeg.

Oda utaztak, ahol a legveszélyesebb sziklaugrásokat, vagy összedőlni látszó hidakat találták. Nem rejtették véka alá, hogy amit csinálnak, rendkívül veszélyes. De a High On Life – magyarul többféleképpen is fordíthatnánk „Az Élettől Megrészegülve" vagy „Élet a Maximumon" – közösség pont azért jött létre, hogy ezt a fajta életstílust közvetítse.

Nem biztos, hogy engedélyezett az ugrálásForrás: Pixabay.com / dimitrisvetsikas1969

A három fiatal, Megan Scraper, Ryker Gamble és Alexey Lyakh éppen a rendkívül szép, de nagyon veszélyes Shannon Falls-nál forgattak, mikor Megan a vízesés völgyének szélén megcsúszott és a vízbe esett. A fiúk utána ugrottak, hogy kimentsék, de a hatalmas víztömeg szinte azonnal maga alá rántotta őket. Pár pillanattal később pedig az áramlattal együtt a mélybe zuhantak – adta hírül a Washingtonpost.com.

A három fiatal közösségi képeiForrás: washingtonpost.com

A július 3-án történt szerencsétlenség miatt a High On Life vlog követői együttérzésüket és szomorúságukat fejezték ki, de sok vita is kialakult a témában, mivel a filmek készítői szinte minden biztonsági szabályt áthágva dolgoztak. Letértek a kijelölt utakról, és életveszélyes helyzetekbe sodorták önmagukat – „Élj a Maximumon" szlogennel buzdítva erre több mint egy millió követőjüket is. A hozzászólók között többen jelezték, hogy úgy is élhetjük kimaxolva és kalandosan az életünket, hogy közben nem sodorjuk magunkat veszélybe, és nem halunk meg a követőink kedvéért.

Tavaly, Gamble-t és Lyakh-t például 5 évre kitiltották az amerikai természeti vidékekről, mert letértek az útról a Yellowstone Parkban, illetve magán biciklitúrára indultak a Death Valley Nemzeti Parkban, amely a legszárazabb és legforróbb amerikai nemzeti parknak számít.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek