Az új kompkikötőből még gyorsabban juthat el a horvát Drvenik-szigetekre

  Jó hírünk van azoknak, akik nyáron a horvát Drvenik-szigetek egyikén tervezik tölteni a nyári vakációt. Mostantól ugyanis gyorsabban közlekedhetnek Trogir és a szigetek között, hiszen szombaton egy új kompkikötőt adtak át a Soline-öböl partján - írja a Slobodna Dalmacija horvát lap.

  A Nagy DrvenikForrás: wikipédia / készítette: b.roveran

  Az új kikötő megnyitásának köszönhetően ezentúl kevesebb időt kell vesztegelnie a szárazföldön, ha a mediterrán hangulatú szigetek egyikére tervez utazni. Az új kikötőről induló kompok ráadásul gyorsabban megérkeznek a célállomásra, mint korábbi, távolabbi pontokról induló társaik. A vizi utazás mostantól legfeljebb fél órába telik majd.

  Arról, hogy mennyibe kerül eljutni Trogirból az új kompokkal a 12-15 kilométerre fekvő szigetekre, egyelőre nem írnak a horvát lapok sem. De ne lepődjön majd meg, ha autóját nem viheti magával a szigetre. A tenger ezen gyöngyszemei ugyanis gépjárműforgalom-mentesek. A két egészen kicsi, 3,5 valamint 12 négyzetkilométer területű szigetet csak gyalog vagy kerékpárral lehet bejárni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!