Első fokon nyolc év letöltendőt kapott az Egyiptomot rágalmazó turista

Egyiptom igen komolyan veszi, ha rossz véleménnyel van valaki az országról, és még hangot is ad ennek az interneten.

Egy országot lobbantott lángra Mona el-Mazbouh libanoni turista, aki az internetet körbejárt tízperces videójában sorolta negatív élményeit – írja a Cairoscene. A huszonnégy éves hölgy többek között a kifogásolható Uber szolgátatás, szexuális zaklatás és gyenge éttermi kiszolgálás miatt panaszkodott, illetve úgy általában elítélte Egyiptomot.  

A vádlott szerint többek között az Uber is gyenge színvonalon teljesítettForrás: Shutterstock

Közvetlenül őrizetbe vétele előtt egy újabb videót tett közzé, melyben próbálja elsimítani a válogatott sértések okozta hangulatot, mondván, hogy a más országra jellemző arab nyelvjárása volt idegen az egyiptomiak számára, akik nem értették pontosan, amit mondani akart.

Az ügyész gyorsított eljárást kért az ügy lefolytatására, melynek során El-Mazbouh-t bűnösnek találták sértő állítások terjesztésében, vallás megsértésében, nyilvános szeméremsértésben és rágalmazásban. Eredetileg tizenegy év szabadságvesztést róttak ki rá, majd ezt csökkentették nyolc év letöltendőre, plusz 10 700 egyiptomi font (kb. 167 ezer forint) bírságra. Az ügyet a feljebbviteli bíróság július 29-én tárgyalja; a hölgy ügyvédje bizakodó. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek