Óriás homokszobor fogadja a turistákat Karlovy Varyban

Tomás Garrique Masaryk, a csehszlovák állam alapító elnökének óriási homokszobra fogja díszíteni az idei nyári idegenforgalmi szezonban Karlovy Vary, a híres nyugat-csehországi fürdőváros legfőbb sétányát - olvasható az MTI hírei között.

A Mlynská kolonáda nevű sétányon álló mintegy 3,5 méteres lovasszobor elkészítéséhez Tomás Bosambo cseh képzőművésznek összesen mintegy 18 tonna homokra volt szüksége. A szobrász egy hétig dolgozott a szobron. A nagy érdeklődésre számot tartó alkotást hivatalosan péntek délután, a nyári turistaszezon ünnepélyes megnyitásakor leplezik le. Masaryk elnök homokból készült lovasszobra Karlovy Varyban részét képezi Csehszlovákia megalakulása centenáriumi ünnepségeinek is.

Tomás Bosambo homokból készült szobrainak élettartamát minimálisan három hónapban garantálja. Az elmúlt években az általa készített alkotások - tavaly például IV. Károly császár és király, a város alapítójának szobra - azonban majdnem karácsonyig álltak és dacoltak az időjárás viszontagságaival. Bosambo szerint az idén a legnagyobb problémát a ló fejének a megformálása alkotta. "Nagyméretű szoborról van szó. A ló fejét természetes állapotában, levegőben lógva homokból nem lehetett volna megörökíteni. Ezért egyfajta cirkuszi pozíciót választottam, amikor a ló feje a testére van hajtva" - mondta a művész, aki már több éve készít homokszobrokat a fürdővárosnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek