Kíváncsi rá, milyen alkotások díszítik majd az új londoni metrót?

Látványos művészeti alkotásokat terveznek a londoni metróba, és nem is kell várnia annak, akinek már nagyon furdalja az oldalát a kíváncsiság.

Kelet-Londonban tárlatot nyitottak az év végén megnyíló új metróvonal tervezett dekorációjából – írja a Lonely Planet News. A Whitechapel galériában május 6-ig tekinthetők meg azok a képek, melyek majd az Elizabeth Line-hoz tartozó metróállomásokat díszítik. 

Az új vonal táblái helyben, a szigetországban készülnekForrás: Facebook

Kilenc, nemzetközi hírű kortárs művészt bíztak meg a feladattal, hogy készítsenek alkotásokat az új vonal fontosabb állomásaira, azok közvetlen környezetének, történelmének vagy funkcionalitásának figyelembe vételével. Ezért például Douglas Gordon egy, a 60-as évek itteni éjszakai élete által ihletett, hatalmas neontáblát készített a Tottenham Court Road állomáshoz, melyet a Soho városrészbe metróval érkezők elsőként pillantanak majd meg. A Whitechapel állomáshoz egy East End-i városlakó portréját kérték a megbízók Chantal Joffe-tól. 

Metróállomás terveForrás: Facebook

A kiállításon nem csak a kész művek, de a hozzájuk kapcsolódó vázlatok és installációk is megtekinthetők. Az Elizabeth Line-on összesen 41 állomás lesz, a nyugaton fekvő Readinget egészen a város keleti részén található Shenfielddel és Abbey Wood-dal köti össze, és a Heathrow-hoz is újabb közlekedési lehetőséget biztosít.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek