Júniusban két új természetvédelmi terület nyílik a Maldív-szigeteken

Nem mindig mondható el ugyanez a tenger feletti élővilágról – írja a Lonely Planet News. Abbéli igyekezetében, hogy minél több szárazföldet nyerjen vissza egyre növekvő számú lakosának, a szigetország többször is gyanúba keveredett amiatt, hogy figyelmen kívül hagy környezetvédelmi törvényeket, pusztítja a korallzátonyokat, és lagúnákat tölt fel. 

A Fuvahmulah atoll szörfözésre is ideális helyForrás: Origo

Szerencsére jönnek jó hírek is a Maldív-szigetekről. Most éppen az, hogy a déli szigetek között két helyen is természetvédelmi rezervátumot alakítanak ki: Addu és Fuvahmulah szigeteken. Mindkét helyen alakítanak ki látogatóközpontot és olyan famólókat is, melyeken a mangrove-erdőkben sétálhatnak a látogatók.

A Fuvahmulah szigeten Eydhigali Kilhi, illetve az Addu atollon Koattey nevű parkokban kerékpárral vagy gyalog fedezhetik fel a tájat a turisták, a lagúnákon pedig vezetővel, kenuban kalandozhatnak. Természetesen pipás és könnyűbúvárkodásra is lehetőség nyílik mindkét helyen.

A Maldív-szigetek különösen érzékeny a klímaváltozásra, hiszen a legmagasabb pontja mindössze 2,4 méterrel van a tengerszint felett, és ivóvíz is csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre. A kormány vészhelyzeti alapban gyűjti a pénzt arra, ha a szigeteket elárasztja a tengervíz, és másutt kell otthont vásárolni a lakóknak. 

Előző
  • 1
  • 2
Következő
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek