Nyerjen belépőt az angol miniszterelnök kertjébe!

Angliában nagy divat nyitott kerteket látogatni, és az idén a kertrajongókat különleges csemege is várja: a Downing Street 10, a miniszterelnöki rezidencia kertje is megnyitja kapuit. Mármint azok előtt, akiket egy nyereményjátékon kisorsolnak. Ön is jelentkezhet!

Az illusztris cím 285 éve szolgál a mindenkori brit miniszterelnök lakhelyeként - jelenleg Theresa May lakik itt. A júniusi Open Garden Squares Weekend (nyitott kertek hétvégéje) esemény keretében ennek kertjébe is bekukkanthatnak a szerencsések. Angliában ekkor összesen kétszáz, az év többi részében nem látogatható kert nyitja meg kapuit – írja a Lonely Planet News.

2011-ben egy ifjúsági sportot népszerűsítő kampány keretében fiatalok vehették birtokba a kertet: itt egy freerunner, azaz akrobatikus futást gyakorló fiatalember láthatóForrás: AFP/Carl Court

A nyertesek a teraszon és a kertben is korzózhatnak majd, mely oly sok hírességet látott már vendégül, és sajtótájékoztatókat is szoktak itt tartani. 2011-ben az akkor brit miniszterelnök, James Cameron és felesége az Obama házaspárral grillezett, és szolgálta fel az általuk készült ételeket a katonaság meghívott vendégeinek.

Michelle Obama és Samantha Cameron grilleznekForrás: AFP/Jewel Samad

Az 1736-ban kialakított kert legnagyobb része a gyep, mely kétezer négyzetméteren terül el, de a virágokon és formára vágott bokrokon túl halastó és madáretető állomások is helyet kaptak. Zöldségeskertjében retek, újhagyma, paradicsom és káposzta növekedik.

Barack Obama és Gordon Brown a kertben 2008-banForrás: AFP/Jim Young

Június 10-én összesen két vezetett túra erejéig nyitják meg a kertet, a nyereményjátékhoz az adatait pedig itt adhatja meg. Egészen május 1-jéig nyitott a jelentkezés! A Nyitott Kertek Hétvégéje rendezvényre június 9-én és 10-én kerül sor országszerte, a résztvevő kertekről bővebben itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek