MIlliárdos múzeumot építettek a "kínai Pompeji" romjaira

  Régészeti múzeumot építettek egy őskori természeti katasztrófa romjaira Csinghajban, Kína északnyugati tartományában.

  A múzeum egy parképítési projekt részeként készült el a Lacsia régészeti telephelyen. A több mint száz hektáros park építése 2014 júliusában kezdődött és várhatóan 475 millió jüanba (19 milliárd forint) kerül.

  Anya és gyermeke csontjai a Lacsia régészeti lelőhelyenForrás: Imaginechina/Sun zifa - Imaginechina/Sun Zifa

  A múzeum április 28-án, a park pedig októbertől nyitja meg kapuit a nyilvánosság előtt.
  A Lacsia régészeti lelőhelyet 1981-ben fedezték fel a Sárga-folyó felső szakaszán, Minho megyében: a 680 ezer négyzetméteres területet földrengés és áradás alakította ki 4000 évvel ezelőtt.

  A helyszínen talált csontmaradványok, eszközök és kézműves tárgyak alapján a leletek a Csicsia kultúra részét képezik, amely a régészek szerint 3500-4000 évvel ezelőtt, a neolitikum és a bronzkor között átmeneti időszakban virágzott.

  A múzeum 2015-ben. A bejárati szobrot a gyermekét védő anya ihlette, akiknek a csontjait megtalálták a lelőhelyenForrás: Imaginechina/Sun zifa - Imaginechina/Sun Zifa

  A régészek a keleti Pompeji nevet adták a helynek az ókori római város után, amelyet vulkánkitörés pusztított el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek