Karl Marx-os közlekedési lámpát villantanak a németek

  Karl Marx figurája látható a németországi Trier egy közlekedési lámpájának üvegén a gondolkodó születésének 200. évfordulója alkalmából.

  A körszakállas, hosszú zakóba öltözött figura hol pirosan, hol zölden világít, mióta Wolfram Leibe polgármester felkapcsolta hétfőn a rajna-vidék-pfalzi város híres lakója születésének 200. évfordulója alkalmából. A Marx-lámpa annak a helynek a közelében található, ahol május elején a filozófusnak óriás, 4,4 méter magas szobrot állítanak.

  Az új Marx-szobor megérkezik TrierForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Harald Tittel

  Nem egyébként marad magányos a rendőrlámpa, néhány hét múlva Marx szülőháza közelében kapcsolják fel a másodikat. Karl Marx, a kommunizmus szellemi atyja 1818. május 5-én született Trierben, ahol élete első 17 évét töltötte.

  Trierben kis vörös Marx-szobor is van márForrás: Flickr.com

  Az évforduló alkalmából három nagy kiállítást, ezen kívül hatszáz kisebb rendezvényt is terveznek.
  A megemlékezéssorozat már tavaly elkezdődött, amikor az emlékház (Museum Karl-Marx-Haus - KMH) udvarán felavatták Marx mellszobrát, amelyet évtizedekkel korábban készített 1981-ben elhunyt dédunokája, Karl-Jean Longuet, és a család adományozott a múzeumnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek