Zürichben nyílt egy szálloda csak nőknek

Zürichben szállodát nyitottak – csak nőknek. A főpályaudvartól nem messze található Josephine's Guesthouse-ban nem csak fizetővendégeket látnak szívesen, de a bajba jutott asszonyokat is befogadják.

Az egy éve nyílt, háromcsillagos szállodában a szobák 80-90 százaléka állandóan foglalt, ami a vezető szerint is több, mint amire eredetileg számítottak – írja a Lonely Planet News. Belépve hamar kiderül, hogy miért: a szálloda sokkal inkább tűnik otthonnak, mint hotelnek. A szellős tetőteraszon bármikor összejöhetnek a vendégek egy jó beszélgetésre, és a svédasztalos reggelit is itt fogyaszthatják el.

A hatalmas nyitott konyha-étkezőForrás: Facebook

Ami még izgalmasabb: napközben bárki nekiállhat főzőcskézni a közös konyhában. A hűtőszekrényben kis széfek állnak a vendégek rendelkezésére, nehogy összekeverjék a hozzávalókat, és akad a szállodában mosógép is, ha bárki egyedül szeretné intézni a tiszta ruhát.

A Josephine tehát sokkal inkább egy nagy, közös albérlethez hasonlít, és rendkívül sokszínű a vendégköre: néhány napra érkező üzleti utazókon több hónapon át itt lakó vendégelőadókig és diákokig sokan szállnak itt meg. A leghosszabb idő, amire a szobát kiadják, hat hónap, a legrövidebb pedig egy éjszaka. 

Tiszta, modern szobák a Josephine's-benForrás: Facebook

A szálloda 38 szobájából ugyanakkor tízet folyamatosan fenntartanak olyan nőknek, akiknek vészhelyzetben van szükségük erre. Őket többek között a zürichi segélyszervezetek küldik ide. Terápiára itt nincs lehetőség, de biztonságos helyet tudnak nyújtani azoknak, akiknek kis időre van szüksége, hogy összeszedjék magukat egy trauma után.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek