Egy partra vetődött kék bálna tetemét megmászva szelfiztek a turisták

Elképesztő és felháborító az a tiszteletlenség, ahogyan a chilei Punta Arenas városában egy partra vetődött kék bálna tetemével fotózkodott néhány turista, majd a képeket és az erről készült videókat feltöltötte a közösségi oldalakra - írja a Travel and Leisure.

A Daily Mail cikkében arról ír, hogy tisztán kivehetők az elpusztult állat hátára vezető homokos lábnyomok, a szelfiző turistákat ábrázoló képekből pedig az is kiderült, hogy valaki egy fehér színű festékkel még az "Ana, I love you" feliratot is rápingálta a tetem oldalára. Miután ez kiderült, a néhány napig a parton fekvő, húsz méter hosszú állat tetemét az illetékes hatóság elszállította, hogy megvizsgálják és kiderítsék a bálna halálának okát.

Az első feltételezések szerint betegség miatti gyengeségében vetődhetett partra és pusztult el a bálna, ugyanakkor a hajóval ütközés lehetőségét sem zárják ki annak ellenére, hogy ebből adódó fizikai sérülésre utaló nyomot nem találtak rajta. A vizsgálat eredményéről készülő beszámolót ezen a héten hozzák majd nyilvánosságra.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek