Ezek a világ legnépszerűbb filmforgatási helyszínei

  A Times Square sárga taxijai között egyensúlyozó Pókember, a Trafalgar teret ellepő Halálfalók: akadnak olyan helyszínek a világban, melyek egy-egy filmnek köszönhetően szinte ráégnek a nézők retinájára, és feledhetetlenné válnak. Egy csapat vette a fáradtságot, és 340 ezer filmet nézett meg ahhoz, hogy a legnépszerűbb helyszínek toplistáját elkészítse.

  A GoCompare honlap az IMDb filmadatbázisból kiindulva vette elő ezt a hatalmas számú filmet. A világ első számú forgatási helyszíne eszerint a new york-i Central Park, mely az elmúlt húsz évben 231-szer szerepelt filmekben: többek között az Ördög ügyvédjében, a Men in Black második részében és a Pókember harmadik részében is.

  A Central Parknak valószínűleg nincs is szemnek kellemetlen részeForrás: Flickr.com

  A filmipar amerikai dominanciája miatt nem meglepő, hogy az első húszban a listán tizennégy helyszín az Egyesült Államokban található, ráadásul ebből kilenc New York-ban. A második helyet a kaliforniai Venice Beach szerezte meg, mely 161-szer jutott szerephez, többek között a Nagy Lebowski-ban és az Amerikai pitében. A további három helyet new york-i kerületek, a Greenwich Village, Astoria és Williamsburg csípték meg. 

  Az USA-n kívül az első helyen London áll, melyen belül helyezést szerzett a Canary Wharf, a Piccadilly Circus, a Trafalgar Square és a South Bank (a Temze déli rakpartja). 

  Napkelte a Canary Wharf-nál LondonbanForrás: Flickr.com

  A szerzők egy másik listát kizárólag országoknak szenteltek. Eszerint az USA-t az Egyesült Királyság követi, majd Kanada, Németország, Franciaország, Spanyolország, Mexikó, Ausztrália és India következnek sorban.

  A teljes listát a GoCompare honlapon találja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek