Idén nyáron New York-ban is glampingezhet

New York legizgalmasabb szálláslehetősége nem Manhattan szigetén található, és nem is szálloda, hanem egy olyan különleges helyen, ahol mostanáig nem sokan éjszakázhattak.

Na jó, az sem piskóta, hogy jurtában is lehet aludni egy manhattani luxushotel tetején, de ezt csak kiváltságosok engedhetik meg maguknak. A Manhattan sziget déli csúcsától nem messze fekvő Governor's Island (Kormányzó sziget) egy 172 hektáros park, ahonnét pompás kilátás nyílik a Szabadságszoborra. Itt nyílik meg idén májusban egy luxuskemping, azaz glamping, a Collective Retreats lánc jóvoltából – írja a Travel and Leisure.

Napfényes nap a szigeten, a háttérben ManhattanForrás: Flickr.com

A Governor's Island valójában történelmi emlékhely. Jelenlegi üzemeltetője a Nemzeti Parkok Igazgatósága és egy független alapítvány. A sziget különleges helyet foglal el New York történelmében. A gyarmati időszakban itt éltek a kormányzók, majd a 18. században a sziget az Egyesült Államok hadseregének állomáshelyeként szolgált, ekkor 3600-an éltek itt. A közelmúltban a parti őrség állomásozott itt, majd 1996-ban távozott, azóta food truck-ok és piknikezők lepték el a parkszerű szigetet.

Ilyen sátrakban kínál szállást a Collective Retreats az USA más részeinForrás: Facebook

A glampinglehetőség jó időben, májustól októberig áll majd rendelkezésre. A sziget nyugati részén ütik majd fel a sátrakat, összesen három változatban: normál luxussátrakat franciaággyal és saját fürdőszobával, prémium harangalakú sátrakat kisebb méretű franciaágyakkal és közös használatú fürdőszobával, illetve lakosztályokat innovatív, konténerre hasonlító lakóegységekben. 

A szállásnak gondja lesz arra is, hogy jógázásra alkalmas helyet is kialakítsanak, illetve lesz egy színpad koncertekhez és színpadi előadásokhoz, valamint food truck-ok és más étkezési lehetőségek. A szervezők igyekeznek elérhető áron kínálni a szolgáltatásokat, hogy a helyiek is szívesen jöjjenek: egy éjszaka hét közben 75 dollártól lesz foglalható a normál sátrakban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek