140 projektor kelt életre egy régi öntödét Párizsban

Vadonatúj digitális művészeti központ nyílik Párizs egy régi öntödéjében: 3D fényfestéssel varázsolják vászonná a falakat.

A francia főváros 11. kerületében április 13-án nyílik az Atelier des Lumières ("Fényműhely"), melyet a Lonely Planet már előre felvett 2018 legizgalmasabb látnivalóit tartalmazó listájára. A 140 projektorral és speciális hangrendszerrel felszerelt központ művészeti alkotásokat fog életre kelteni. A műalkotások a falakon, a padlón is megjelennek majd, és zenére mozgásba lendülnek – írja a Lonely Planet News.

Az Atelier des Lumières egy hasonló projekt sikerét hozza Párizsba, mely 2012 óta Les Baux-de-Provence-ban látható, Carrières de Lumières néven: ezt évente körülbelül hatszázezer látogató keresi fel. A Fényműhely Párizsban három állandó kiállításnak ad majd otthont, a megnyitóra pedig egy időszakos tárlatot is nyitnak, mely Gustav Klimt, és tanítványa, Egon Schiele műveit fényfesti majd a falra. 

A 19. században épült Plichon vasöntödében eredeti építészeti megoldásokat is láthatnak az érdeklődők, többek között ipari kéményeket és víztartályokat. További információkat a tárlat honlapján talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek