Egyszerűbb lesz Üzbegisztánba utazni

Hét ország állampolgárai turistaként 30 napig vízummentesen léphetnek be Üzbegisztán területére, 39 állam polgárai pedig egyszerűbben juthatnak beutazási engedélyhez egy új rendelkezés értelmében - írja a Turizmus.com az UzDaily cikke alapján.

A rendeletet Savkat Mirzivojev üzbég elnök adta ki, ennek értelmében február 10-étől Izrael, Indonézia, Dél-Korea, Malajzia, Szingapúr, Törökország és Japán turisztikai célból érkező állampolgárai maximum 30 napos tartózkodás idejére kapnak vízummentességet. De a menetrendszerinti járatokat üzemeltető külföldi légitársaságok dolgozóira is érvényes a vízummentesség.

Szamarkand városának medreszeForrás: Arian Zwegers / Wikipedia

Február elseje óta már az Európai Unió államai, Kelet-Ázsia, a Közel-Kelet egyes országai, valamint India, Kanada, Új-Zéland és az Egyesült Államok lakói is egyszerűbben juthatnak turistavízumhoz. Vagyis a vízum megszerzéséhez már nincs szükség turistavoucherre vagy meghívólevélre. A vízumot továbbra is az üzbég konzulátusok adják ki a dokumentumok beadását követő két munkanapon belül. Július 1-jétől pedig bevezetik az elektronikus vízumkiadás gyakorlatát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek