Újabb város kezdi megutálni a turistákat: a skóciai Edinburgh

Egy újabb város vallja magáról azt, hogy elege van a „túl sok turistából", mégpedig a skóciai Edinburgh.

 A városvezetés elmondása szerint fesztiválok idején mozdulni sem lehet Skócia történelmi fővárosában, nyaranta pedig a turisták miatt kialakuló dugók jelentősen rontják a helyiek életminőségét – írja a Lonely Planet News.

Edinburgh történelmi óvárosának látképe, háttérben a zölden megvilágított várralForrás: Flickr.com

Edinburgh turizmusa a statisztikák szerint közel 35 ezer embernek ad munkát, és közel kétmilliárd angol font bevételt jelent a városnak. Az elmúlt öt évben a látogatók száma évi félmillióval nőtt, most 3,85 millió látogatóról beszélhetünk. Most a városvezetés csatlakozni kíván Velencéhez és Barcelonához, hogy csökkentse a turizmus miatt a városra nehezedő terheket.

A dolog egyelőre úgy áll, hogy a városfők egy tanulmányt készíttetnek, aminek segítségével jobban átlátják majd a helyzetet. A rengeteg turista és az ebből származó bevétel természetesen valahol jót is tesz a városnak: utakat újítanak fel, vagy akár újakat építenek többek között. Az egyik megvitatásra váró ötlet, hogy a város népszerű fesztiváljait időben jobban széthúzzák az év során, hogy ne csak a nyári időszakra nehezedjen akkor nyomás. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek