Újra megnyílt a híres Fellini-mozi Riminiben

  A hétvégén adták át az elmúlt években restaurált Fulgor mozit Riminiben - írja az MTI. Ez az a mozi, ahol az Oscar-díjas filmrendező, Federico Fellini (1920-1993) az első filmjét látta még apja térdén ülve - ahogyan azt elmesélte Róma és Amarcord című filmjeiben.

  Forrás: Federicofellini.it / Facebook

  A mozit Fellini születésének 98. évfordulóján nyitották meg újra, az ünnepségen jelen volt Fellini unokahúga, Francesca Fabbri Fellini, valamint Dante Ferretti Oscar-díjas díszlettervező, aki Fellini hat filmjében is dolgozott. Ferretti a mozi restaurálásában is közreműködött. "Azt akartam, hogy Fulgor olyan mozi legyen, mint amilyen a régi időkben volt" - mondta a díszlettervező. Kiemelte: egész karrierjét Fellininek köszönheti.

  Az 1920. január 20-án Riminiben született Fellinit öt Oscar-díjjal tüntették ki. Első elismerését 1956-ban Országúton című filmjéért kapta, amely számára és felesége, Giulietta Masina számára meghozta a nemzetközi hírnevet. Következő évben a Cabiria éjszakái, 1963-ban a 8 és 1/2, tíz évvel később pedig az Amarcord című filmjéért vehette át az Amerikai Filmakadémia díját. 1993-ban életművét díjazták Oscar-díjjal.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!