Újra megnyílt Osaka furcsa óriáskereke

  Az Oszakába látogató turisták többségének nem kerüli el a figyelmét a Dotonbori folyó partjára települt furcsa, sárga óriáskerék. Általában nem is tudják, hogy valójában élményről van szó, általában azt gondolják, hogy csupán egyike a japán városra jellemző extravagáns utcai dekorációnak.

  Ez azért van így, mert a Dotonbori híres jelképe az elmúlt kilenc évben parlagon hevert. Január 19-én azonban újra mozgásba lendül – írja a CNN.

  A kerék szó szerint a Dotonbori folyóra nézForrás: Flickr.com

  A Dotonbori Óriáskereket a Don Quijote bevásárlóközpont homlokzatára telepítették 2005-ben. A non-stop nyitva tartó diszkontáruház állandó látványosságnak szánta, ám 2008-ban be kellett zárni, mert hibát észleltek a működésében.

  Miután éveken át kaptak leveleket olyan rajongóktól, akik újra pördülni szerettek volna a keréken, a tulajdonosok beadták a derekukat, és úgy döntöttek, az idén újra működtetni kezdik a szerkezetet.

  Enyhén szólva is különös a kinézeteForrás: Flickr.com

  A kerék teteje 77,4 méter magasságban található. 32 kabinja mindegyikében négy utas fér el. Az óriáskerék egy kört 15 perc alatt tesz meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!