Havazott a világ egyik legmelegebb helyén

  Egyre-másra érkeznek a hírek a világ különféle pontjairól amiatt, hogy megbolondult az időjárás. Kínában húszméteres jégfal keletkezett a minap, a svájci Zermattot pedig elzárta a havazás a külvilágtól. Ennél is furcsább viszont, hogy a Szaharában is látható mennyiségű hó esett.

  Az algériai Ain Sefra városát a Sivatag kapujának is szokták nevezni. Az elmúlt közel negyven évben ez a negyedik alkalom, hogy hó esett itt – írja a Telegraph. A városban mindössze két centiméteres mennyiség esett, a város körüli területeken azonban helyenként közel negyven centiméteres hóréteg alakult ki.

  A világ legmelegebb pontjain sem ritka, hogy éjszakánként több tucat fokot zuhan a hőmérséklet, és mivel itt éjjel eléggé hideg van, a hó akár meg is maradhat egy darabig. Ami igazán érdekes, hogy az elmúlt harminchét év viszonylatában a legutóbbi hóesés tavaly volt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!