Trónok harca témájú jéghotel nyílt Finnországban

Az idei tél legmenőbb helye lehet a fagyos északi vidéken a Trónok harcának jéghotele, amely egy hónap alatt épült fel, és nemrég nyitotta meg kapuit. Akik azonban szobát szeretnének maguknak foglalni, azoknak igyekezniük kell, mert csak április 8-ig tartanak nyitva - írja a brit The Telegraph.

Forrás: Tuomas Kurtakko / Lapland Hotels SnowVillage

Az HBO saját gyártású fantasy sorozatáról mintázott, Lappföld Hotels Snow Village névre keresztelt birodalmat a műsorgyártó cég támogatásával építették meg Kittilä településén, Helsinkitől repülővel másfél órára. A tizennégy szobából és tíz lakosztályból álló instant szállodát a sorozatból jól ismert szereplők jégszoboralakjaival szerelték fel; az egyik szoba ágya felett például a hatalmas, világító szemű White Walker démonja őrzi a vendégek álmát.

Meleg hátizsákra szükség leszForrás: Tuomas Kurtakko / Lapland Hotels SnowVillage

 

A bárban a jégpultról faragott jégpoharakban szolgálják ki az italozó vendégeket, az étterem jégasztalain pedig rénszarvas steakkel lakhatnak jól. De a szállodában jégből alakították ki a filmben szereplő házakat, beépítettek egy sárkány formájú csúszdát, egy vastrón replikát, a helyben házasodásra kedvet érző rajongóknak pedig még egy jégkápolnát is kialakítottak. A stabilan mínusz öt fok alatti hőmérsékletre berendezkedett jéghotelben egy éjszakára 200 dollárért lehet szobát foglalni, akik azonban hosszabban maradnának, azok normál hőfokra beállított kabinokban melegedhetnek fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek