Szupergyors vonatjárat indult Berlin és München között

  Nem elég, hogy nem kell mostantól repülőre szállni a két nagyváros között, de ami még jobb, hogy útközben a szép német tájat bámulhatják az ablakból az utasok.

  A december 10-én elindult új járat több mint két órát farag le a korábbi menetidőből: hat óra helyett három óra ötvenöt perc alatt teszi meg az utat. Naponta három járat közlekedik majd mindkét irányba.

  A reptéri ellenőrzések gyorsaságát figyelembe véve biztos, hogy jobban jár a vonattal az utazóForrás: Deutsche Bahn AG/Max Lautenschläger

  Az új járat több milliárd dollár befektetést igényelt, és huszonöt év előkészület kellett az elindításához, írja a Condé Nast Traveler. Igen, jól számolnak: Kelet- és Nyugat-Németország újraegyesítése után kezdték el tervezni. És tekintve, hogy félúton fekszik a Türingiai-erdő, melyen több mint száz kilométeren át halad a vonat, nem volt könnyű tető alá hozni az elképzelést: huszonkét alagutat és huszonkilenc hidat építettek a nyomvonalon.

  A gyorsabb vonat magasabb menetjegyárakat is hoz maga után, írja a Travel and Leisure: első osztályon közel 3 százalékkal, másodosztályon 2 százalékkal nő a díjszabás.

  Jegyek 125 eurótól kaphatók egy útra.  

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!