Lakóival együtt árvereznek el egy kis német falut

Egy teljes falut kínálnak eladásra a németországi Brandenburg tartomány déli részén. A szombatra tervezett árverésre már több mint 40 igénylő jelentkezett, a minimális licit 125 ezer euró (39 millió forint) - írja az MTI Matthias Knake, a berlini Karhausen aukciósház vezetőjének közleménye alapján.

Megvásárolható az Elba-Elster járásban lévő Alwine település több, részben felújításra szoruló lakóháza, illetve fészere. A mintegy 16 ezer négyzetméteres területen 15-20 bérlő él. A második világháború idején a Hitlerjugend Alwine környékén gyakorlatozott, és hadifoglyokat is tartottak itt fogva. Németország 1990-es újraegyesítéséig a település egy közeli szénbrikettgyárhoz tartozott, a lakók közül sokan ott dolgoztak.

Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A fordulatot követően a gyár bezárt, sokan - elsősorban a fiatalok - elköltöztek. 2000-ben egy testvérpár vásárolta meg Alwinét egy márka jelképes összegért, ez azonban nem állította meg a széthullást. A testvérpár egyik tagja meghalt, ezért adják el a területet. Hogy az árverés után mi lesz az ott élő idősekkel, egyelőre nem tudni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek